Lilla Nymo och jakten på den försvunna bollen

Jag har skrivit min första barnbok baserad på min egen hund Lilla Nymo. 

Hundcoachen Fredrik Steen blir en del av Petson

Pressmeddelande
Stockholm, 5 juni 2024


Det startade i ett samarbete kring att utbilda djurägare, och tycke uppstod. Nu väljer hundprofilen Fredrik Steen att gå in i den nystartade försäkringsförmedlaren Petson där vetgiriga djurägare premieras.

Fredrik Steen är hundtränare, föreläsare och författare och välkänd för många som hundexpert i TV4:s Nyhetsmorgon. Han har en stor och engagerad följarskara i sina egna kanaler och brinner för att coacha hundägare. När han mötte teamet på Petson insåg han att de delade övertygelsen om att alla tjänar på välutbildade djurägare.

”Jag vill att alla ska kunna ta hand om sina djur på det absolut bästa sättet. Det är bra både för hälsan, själen och plånboken”, säger Fredrik Steen.

Petson är en försäkringsförmedlare för hundar och katter där djurägaren får lägre premie om den har erfarenhet och kunskap. Grundarna är själva veterinärer, uppfödare och passionerade djurälskare, och samarbetet med Fredrik Steen startade med just en utbildning – Hundägarcertifieringen – en onlinekurs om ansvarsfullt hundägande och om vanliga sjukdomar och skador. Webbutbildningen är framtagen av Fredrik Steen, Per Jensen, professor i etologi vid Linköpings Universitet samt några av Sveriges främsta hundexperter och veterinärer. Den lutar sig mot de lagar och regler som gäller kring ansvarsfullt hundägande. Fredrik leder kursen och djurägare som deltar får rabatt på sin försäkring.

Petsons vision är att få ner de totala kostnaderna för ett sunt djurägande, något som Fredrik Steen vill vara med och driva.

”Vanligtvis brukar jag få betalt för samarbeten, men den här gången är det jag som har betalat för att få vara med, skrattar Fredrik. Skämt å sido, jag gillar verkligen att utveckla tjänster som gagnar djur och deras ägare. Våra värderingar går hand i hand, jag ser fram emot att jobba med Petson”, säger Fredrik Steen.

Petson erbjuder sina kunder veterinärstöd och prenumerationer på bra foder och ser fram emot den ytterligare förstärkningen i kompetensen kring djurs liv och hälsa.

”Vi är väldigt stolta och glada över vårt samarbete med Fredrik. Hans långa erfarenhet och stora kunskap om hundar och deras beteende kompletterar Petsons team och ger oss möjlighet att ytterligare utveckla vårt erbjudande”, säger Sofia Müller chefsveterinär på Petson.

Bakgrunden inom djursjukvården gör att medarbetarna på Petson vet vad veterinärvård faktiskt kostar och vilket försäkringsskydd som behövs. Man vill att alla ska ha råd att ta hand om sitt djur på ett bra sätt, oavsett ekonomiska förutsättningar. Genom att använda kunskap som valuta främjas djurens hälsa samtidigt som djurägarnas kostnader minskar, ett upplägg som gynnar alla.

”Vi grundade Petson med visionen att erbjuda en helhetslösning för djurägare där kunskap och djurets välmående alltid prioriteras. Med fokus på försäkring och foder, och med Fredriks erfarenhet, kunskap och kärlek för både djur och djurägare, kommer Petsons erbjudande att bli ännu starkare. Vår resa har bara börjat”, avslutar Samuel Terling, VD på Petson.

Om Fredrik Steen

Fredrik Steen har tränat hundar och hundägare ända sedan tonåren och bland annat varit instruktörför polishundförare. Han är utbildad domare i bruksprov och utställning och har tävlat i VM med egen hund. Fredrik är en uppskattad föreläsare och författare och är återkommande hundexpert i TV4. Vid sidan av sitt engagemang i Petson kommer Fredrik Steen att fortsätta arbeta i sina egna kanaler.

Om Petson

Petson är en nystartad försäkringsförmedlare för hund- och kattförsäkringar startat av människor som kan djurhälsa. Man erbjuder skräddarsydda helhetslösningar avseende såväl försäkringar som foder. Teamet bakom Petson är passionerade djurägare, veterinärer och uppfödare. Bakgrunden inom djursjukvården innebär kunskap om de vanligaste problemen och insyn i hur mycket djursjukvården kostar. Med ett erfaret team och försäkringsbolaget Eir som riskgivare är Petson dedikerade till att göra skillnad för djurs hälsa. 

Petson – din näst bästa vän.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Pernilla Westberg

Manager, Fredrik Steen

E-post: pernilla@pandx.se

Telefon: +46 709 59 52 46

Karin Dileo

Kundrelations- och kommunikationsansvarig, Petson

E-post: karin@petson.se

Telefon: +46 708 16 42 40

www.petson.se